Arama

21 Eylül 2011 Çarşamba

41663 KADIN VE ÇOCUK

Yer Şükrü Saracoğlu Stadı, Kadıköy. Fenerbahçe seyircisiz maç oynama cezası almış yine. Zaten her sene kafadan 2 maç seyircisizi oynuyoruz, alıştık artık.
Federasyon yeni uygulama başlatmış, doğruluğu tartışılıyor. Maça kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar bedava girebilecek.
Çok değişik yorumlar dolanıyordu etrafta. Kadınlar futboldan ne anlar, 20 bin kişi anca olur, oturup çekirdek yerler vs.


Uygulamanın doğruluğu Fenerbahçe taraftarları arasında bile tartışılıyor. Biz her sene yiyeceğimizden, içeceğimizden ayırıp mesafe dinlemeden kombinelerimizi alıp dolduruyoruz o stadı, bizim yerimize kadınların orada ne işi var deniyor. Şimdi tribünlerin kötü adamı biz olduk, adalet mi bu deniyor.

Hepsini boşverin bunların.

Kendine büyük kulüp diyenler, daha 25 bin kişi kapasiteli stadlarını erkeklerle dolduramıyorlar, biz sadece kadın ve çocuklarla resmi olarak 41663 seyirci topladık Kadıköy'e. Devre arasında kapıların açıldığı ve bu sayının 50 bin kişiye yaklaştığı da söyleniyor.

Oturup tekrar düşünün. Nasıl bir sevgi bu, nasıl bir tutku. 45 bin kadın ve çocuk çubuklu formalarını giyip maça gidiyor. Senkronize tezahüratlar beklemiyordu zaten kimse ama ellerinden geldiğince bağırıyorlar, alkışlıyorlar, getirdikleri düdük vs araçlarla ses çıkarıyorlar. Dia'nın golünde yükselen çığlık anlatıyor her şeyi zaten.

Biz Fenerbahçe taraftarı olarak ben gurur duydum dün gece o atmosferi görünce. Ne kadar büyük bir kulüp olduğumuzu bir kez daha anladım. Sadece kadınlarıyla bütün gündemi değiştirip, BBC'ye haber olabildiğimizi gördüm. 61. dakika şovu yapabildiğimizi gördüm!

Belki omuz omuza yapamadınız, karşılıklı bitmez-tükenmez aşkımız yapamadınız, ama elinizden geleni yaptınız. Doldurdunuz o stadı. Sizlere laf edenlere, dalga geçenlere inat tıklım tıklım doldurdunuz, o tribünleri sarı-laciverte boyadınız ya helal olsun size.

Ezikler hala türlü türlü espriler yapsın. Boşverin.
Siz, gerek olduğunda, bütün erkeklerimiz metriste bile olsa, üzerinize çubukluyu giyip Fenerbahçe'nin peşinden gideceğinizi gösterdiniz.

Ve unutmayın, siz ofsaytı kendine hakem diyenlerden daha iyi biliyorsunuz.

Şu coşkuya bakınca iki kelime dökülüyor insanın ağzından sadece, "Helal olsun..." Çok büyüksünüz. Çok büyüğüz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder