Arama

15 Eylül 2011 Perşembe

GIUSEPPE MEAZZA'NIN ARDINDAN

14 Eylül 2011. Bu tarih artık çok önemli olacak. Trabzonspor, deplasmanda İnter'i yendi. Zaten böyle başarılar az geliyor Türk futboluna, unutulmaz o yüzden uzun süre. Normal şartlarda, tüm herkes galip gelen Türk takımını tebrik eder, bir günlüğüne o takım konuşulur, bir süre sonra unutulurdu. Bugün bu olmadı. O yüzden bu tarih çok önemli.

Bugün Trabzonspor İnter'i yendi ama konuşulan takım yine Fenerbahçe. İnter'i destekleyen Fenerbahçe'liler tartışılıyor şu anda, vatan haini deniyor onlara. Trabzonspor'un orada olmasının haram olduğu söyleniyor şu anda, emek hırsızı deniyor onlara.

Orada olması gereken takım kim? Bana göre Fenerbahçe. Osman'a göre Trabzonspor. Mahmut'a göre Bursaspor. Muhittin'e göre Samsunspor. Kim bilebilir bunu?

Sadece şunu söyleyeceğim.
Türkiye'de bir gelenek vardır. Her senenin şampiyonu, bir sonraki sene Avrupa'da ülkesini temsil edeceğinden formasının göğsünde ay-yıldızlı Türk bayrağını taşır. Bu, sadece şampiyon takıma verilen bir ayrıcalıktır.
O ay-yıldızlı bayrağı formasında taşıyan takım Fenerbahçe.
Son şampiyon Fenerbahçe.
Ama;
Kulüp başkanı hala cezaevinde olan takım da Fenerbahçe.
Dava sonuçlanmamışken Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmeyen takım da Fenerbahçe.
Toplamda bir milyar dolara yakın değer kaybeden de Fenerbahçe.

Kimse bana gelip birilerine "helal olsun" dememi beklemesin.
Sadece, lacivertiyle, kırmızısıyla, bordosuyla hepimizi bu günlere getirenlere "haram olsun" derim ben. Gereği de, yeteri de budur.

2 yorum: