Arama

27 Ağustos 2011 Cumartesi

GÜLE GÜLE TOTA...

Alfreeedo Moooreno Luuugaaano...

2006 yılından beri oyuncular tribüne çağrılırken bu sesi duyuyoruz.. Ağır adımlarla geliyor Tota, alkışlıyor bizleri, geri dönüyor ısınmaya. Rakip takımın forveti kim olursa olsun, kadrolar okunurken "2 numara, Moreeeenooooo" anonsunu duyduktan sonra insanın içini bir güven kaplıyor, o "sarı kart görmüş Lugano bakışı" geliyor akıllara, onun yüzündeki kazanma hırsını kalbinde hissediyorsun, bağırıyorsun avazın çıktığı kadar "Lugaanoooo" diye..


Şu sahneyi taraflı tarafsız çoğu futbolsever hatırlar. Kaşından kan akarken aldırmayan, hala takım arkadaşlarına direktifler veren kazanmayı isteyen Lugano'nun fotoğrafını. Belki de bu yüzden sevdik bu kadar onu. İçimizdeki kazanma hırsını, içimizdeki Fenerbahçe ruhunu Uruguay'dan gelip sahada bu kadar iyi temsil ettiği için. Her maç, aklıma gelen her maç terinin son damlasına kadar savaştı sahada, yeri geldi kanını koydu ortaya.

Oyun tarzı yüzününden çok eleştiri aldı, sert oyuncu dendi, çirkef oyuncu dendi. Rakip taraftarlar, sizden onu sevmenizi bekleyemeyiz! O üzerindeki forma için oynuyor, ne gerekiyorsa yapıyor. Onu bu kadar değerli yapan da bu zaten. Bazen yaramazlık yaptığı da oldu, ama ne yaptıysa arması için yaptı o.



Bundan memnun olmayanlar çok oldu. Her transfer döneminde Juventus'a, Lazio'ya transfer ettiler onu. Kurtulmak istediler ondan. "Gitsin de artık Fenerbahçe Cesur Yürek'inden kurtulsun!" diye dua ettiler. Yazdılar, çizdiler, fazla yazarsak belki gider diye düşündüler.

Gitmedi o. Takımı Dünya Kupası'nda kendini gösterdi, adını duyurdu, o yine gitmedi. Takımı Copa America şampiyonu oldu, kupa onun ellerinde kalktı, yine gitmedi. Ama artık öyle kirli oyunlar oynandı ki, öyle şeyler yapıldı ki Fenerbahçe'mize, gitmek zorunda kaldı. Satırlar boğazımızda düğümlendi, sarı-lacivert'e gönül veren herkesin Cesur Yürek'i gitti.

Giderken bile rahat vermediler adama. Şu rezil habertürk müdür nedir, hala "Gece kulübünde alem yapıp da gitti!" diye haber yaptı. Size söylenecek söz yok daha, yatacak yeriniz yok bu ülkede. Haberciyim diye geçinenler böylesine çirkinleşiyor ya, Kadıköy'den kaç kere tekme tokat atılsanız yeridir.

Güle güle Tota.. Güle güle Cesur Yürek. Sen, ne olursa olsun, bu taraftarın unutmayacağı isimlerden birisin. Arkandan çok gözyaşı döken var emin ol. Bu forma için akıttığın her damla ter helal olsun sana, bir gün tekrar görüşmek dileğiyle.. Belki dönmezsin ama, bir umut işte.. Güle güle Tota..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder