Arama

27 Ağustos 2011 Cumartesi

SÜPER BARCA

Barcelona, o kadar kupa yetmezmiş gibi bir de UEFA Süper Kupa'sını aldı.
Bir Real Madrid taraftarı olarak her ne kadar Barcelona'yı sevmesem, bu büyülü günlerin sona ermesini beklesem bile insan takdir etmek zorunda, o yüzden bu haberi girmek istedim.

Teknik Direktör Pep Guardiola 3 yıl önce koltuğa oturduğundan beri tam 12 kupa kazandı Barcelona. Tabi ki en büyük etken kağıt üzerinde Lionel Messi, ama takım olarak o kadar oturmuş ve iyi bir ekipleri var ki, karşılarında hiç bir güç duramıyor.
Twitter satırlarında görmüştüm sanki, "Xavi-İniesta futbolu bırakmadan futbolda rekabet olmayacak" diye. Gerçekten öyle, bu ikili öyle paslar atıyor, oyunu öyle iyi yönetiyor ki, önlerinden Messi değil ben de oynasam gol kralı olurum(bunu hemen hemen herkes söylemiştir).
Yine de bekliyoruz, bu seneki Real Madrid'den umutluyuz. Şu geçtiğimiz günlerde oynanan iki El Clasico'da biraz umut verdi bize, Barca'yı bu sene durdurabilir belki. Umut ediyoruz..

Guardiola'nın dediği gibi: "Her kupa kazandığınızdan sonra düşünüyorsunuz, acaba oyuncular ne yapacak, hala kazanma istekleri olacak mı diye. Onlar çıkıp gösteriyor size.." Belki de bu isteğin bitmesini, oyuncuların yaşlanmasını beklememiz gerekiyor.
Ne olursa olsun, Barcelona tüm futbol tarihinde bir döneme damgasını vuran en güçlü takımlardan biri oldu, belki de en büyüğü oldu. Yine de "Hala Madrid!".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder